Istoricul hipnozei

news img 119618 84020

Sugestia şi hipnoza au fost folosite încă din vremuri îndepărtate, atât în scopuri magico-religioase, cât şi curative.

Preoţii şi vrăjitorii induceau stări alterate de conştienţă pentru a ajuta vindecarea prin ritualuri spirituale. Incă cu 3000 de ani înainte de Isus, egiptenii antici aveau Templul Somnului, iar grecii Altarele Vindecării, locuri în care, ca urmare a unui ritual dramatizat de către preoţi şi iniţiaţi, pacienţilor li se dădeau sugestii curative în timpul unui somn indus iar apoi, visele avute în timpul acestui somn erau interpretate ce către Preoţi.

Există mărturii arheologice care se referă la utilizarea unor procedee sugestive, cu un caracter ritual şi/sau terapeutic în templele Romei antice.

Herodot aminteşte că

Read more: Istoricul hipnozei

Despre Hipnoza

Hipnoza este o metodă psihoterapeutică cu ajutorul căreia se promovează schimbarea în sensul rezolvării problemelor cu care ne confruntăm prin facilitarea trăirii experiențiale.

Trăirea experiențială contribuie la creșterea eficacității intervenției psihoterapeutice. Hipnoza se referă laHIPNOZAcap „transa hipnotica”, o stare asemănătoare celei în care urmărim cu atenție un film sau citim absorbiți o carte. Adică este o concentrare a atenției asupra unui anumit lucru, auzind și văzând ce se petrece în jurul nostru, dar fiind concentrați
 pe subiectul urmărit.

Read more: Despre Hipnoza